mysteryland vlag

Kaboom Hotel Maastricht

KABOOM!

In 2018 is het Kaboom Hotel in Maastricht uitgebreid naar 79 kamers en M2 Printing mocht het naadloze behang produceren! Het Kaboom Hotel groeit van 63 naar 79 kamers en dat betekent dat er 1200 vierkante meter behang moest worden bij geprint.

Behang patroon

Het behang vertelt het verhaal van de stad Maastricht. Als je van dichtbij kijkt, zie je dat het behang barstensvol icoontjes staat, met een knipoog naar het hotel en de thema's wonen, werken en leven in Maastricht. Zo zie je de Hoge Brug, het Bonnefantenmuseum, het wapen van Maastricht en ja, je ziet het goed dat is een toren van de OL-Vrouwekerk die als een raket opstijgt.

Het patroon is ontstaan door bepaalde delen van het behang te highlighten, die zo contrasteren met de lichtere delen. 'Damast', heet dat. Het patroon is ontworpen door grafisch ontwerpster Annebeth Nies.

“Geloof me: het maken van een doorlopend illustratief patroon voor een hele kamer inclusief het plafond is zo simpel nog niet. Toch vond ik het ontwerpen van een patroon dat terugkomt in zowel de hele huisstijl als in de kamers op de muur geweldig om te doen. En je bent nooit te oud om te leren. Het is gelukt! De print is inmiddels naast alleen op het behang behang en in de huisstijl ook toegepast op tassen, snoep, mutsen, Kaboom-auto, tatoeage, shirts en in de toekomst op wie weet wat nog meer.”

Het patroon is geprint op naadloos behang. Dat wil zeggen, letterlijk geen naden. Een gehele wand bestaat uit één stuk behang, wat is doorgetrokken op het plafond.

Gerelateerde producten

projecten

Naar boven
up